fbpx

Защо трябва да тренираме със спортен другар?

Освен, че ще добавиш 10 дни към своя абонамент  ти ще спечелиш много повече, ако тренираш с приятел.

От моя личен опит винаги когато  тренирам  с приятел, спортен другар или треньор, аз  съм постигал най – големи резултати в спорта. Причините са няколко:

Забавно е
Тренировките с приятел със сигурност са по-забавни от самостоятелните и това е безспорно. Разговор по време на загрявка или някоя друга шега във фитнеса подобряват настроението и зареждат с положителна енергия. Най-хубавото идва след края на спортната част, когато можете да изпиете по един протеинов шейк


Мотивиращо е
Много по-лесно е да пропуснеш тренировка, когато тренираш сам. Но ако си открил подходящия спортен другар, си по-отговорен и по-трудно би прoпуснал да отидеш в залата. Може да си създадете редовен график в удобно време или да опитвате нови тренировъчни режими и диети. А всяка пропусната тренировка ще ти тежи на съвестта не само заради теб самия, но и заради твоя приятел, който напразно си е правил планове с теб.


Съветите
Обмяната на опит по време на тренировките между приятели е полезна за постигане на по-добри резултати. Когато някой наблюдава отстрани, може много по-лесно да забележи неправилно изпълнение на движения или погрешна стойка. Понякога тези малки отклонения от правилното изпълнение водят до контузии или бавно постигане на поставените цели. Помогнете си взаимно за по-добра спортна форма.


Конкуренция и предизвикателства
Повечето от нас носят съзтезателен дух, когато става въпрос за спорт. Когато виждаш напредъка на твоите близки, мотивацията за по – добри резултати е по-голяма отколкото когато тренираш сам. Дори и да ти се иска да пропуснеш последната серия клекове или да направиш една дължина по-малко, конкуренцията в лицето на твоите приятели ще ти даде сили да продължиш.


Подобряване на резултатите
Когато тренираш с приятел или си част от група, темпото се задава не само от теб, но и от останалите. Това не ти позволява да се отпуснеш и да влезеш в рутината на едни и същи упражнения или да намалиш темпото и да се отдалечиш от поставените цели. В световната спортна практика има безброй примери затова, че груповите тренировки водят до по – високи резултати и по-добра спортна форма. А когато нямаш група, и един приятел стига.

Вече всичко е в твоите ръце – доведи приятел, и когато той си направи месечен абонамент при нас ти получаваш десет дни удължаване на крайният срок на твоя абонамент. А и какво по-хубаво от това да тренираш с приятел, да знаеш, че има кой да те пази на лежанката, да ти подаде дъмбел, когато правиш гърди или най-малкото – че някой е зад гърба ти !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *