fbpx

Здравословни безглутенови солени мъфини

От #teamfitnessolymp решихме да споделим една вкусна и здравословна резепта, която е богата на полезни хранителни вещества-протеини, въглехидрати и мазнини. Солените мъфини са добър вариант за основно и междинно хранене, както и са удобна храна за изпът или сред природата.

Необходими продукти:

  • 350 гр. сварен боб или нахут (ние ползваме от консерва)
  • 70 гр. финни овесени ядки
  • 80 гр. козе сирене
  • 80 гр. нискомаслена извара
  • 80 гр. кисели краставички
  • 50 гр. маслини без костилка
  • 20 гр. зехтин
  • 3 бр. цели яйца
  • 1/2 бакпулвер

Начин на правене

  • Първо може да пуснете да загрее фурната на 180 C
  • Измивате и изцеждате боба, след което го пасирате докато стане на пюре.
  • Добавaте към него яйцата и бакпулвера и разбийте с телена бъркалка сместа.
  • Добавете овеса, сиренето, изварата, краставичките, маслините и зехтина. Разбърквате добре и започнете да пълните формите за мъфини. Ние използваме селиконови.
  • Печете 25-30 мин.
От получена смес излизат 12 броя мъфини по-60 гр.

Хранителна стойност за 1 бр мъфин

  • Калории – 133
  • Протеини – 8,5 гр.
  • Въглехидрати – 11,2 гр.
  • Мазнини – 6,1 гр.

One thought on “Здравословни безглутенови солени мъфини

  1. Martin Dinev says:

    Постоянно ги ползвам за междинно ядене по-два мъфина м/у закуска и обяд !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *